Екипът на Централния лъч на ДПС почете паметта на жертвите

...
  Екипът на Централния лъч на ДПС почете паметта на жертвите
Коментари Харесай

Карадайъ: Който бяга от историята, идва с нечисти намерения

 

 

Екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи уважи паметта на жертвите от така наречен „ възродителен развой “ в доспатското село Барутин. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев, евродепутатът Атидже Вели и претендентите за народни представители от област Смолян и Пазарджик поставиха венци и цветя пред чешмата-паметник в селото.

Всяка година през март, тук, в Родопите, се прекланяме пред героизма на нашите съграждани от Барутин, Корница, Брезница и Лъжница. Те са наши герои, тъй като в името на идентичността, достойнството, достолепието, свободата и демокрацията дадоха живота си, сподели Карадайъ. „ За страдание, след 49 години от тези събития, някои хора не желаят да ги знаят или желаят да ги изкривят “, добави той.



„ През 1972 година хората са се събрали тук, пред този чинар, само че някои типажи през днешния ден от трибуната на Народно събрание декларират, че такива събития не е имало и тези хора са се самонаранявали. Това го сподели Красимир Велчев, който бе зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и е член на Изпълнителния съвет на ГЕРБ “, възмутено съобщи Карадайъ. Той напомни, че Движение за права и свободи е призовало ГЕРБ да се разграничи от Велчев, само че това не се е случило. „ Напротив, по време на гласуването те бяха единни. За ГЕРБ такива събития не е имало, а в този момент идват тук да желаят гласа на хората “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Ние не сме тези, които ще живеем в историята, само че ние би трябвало да си извлечем поуките от нея. Онези, които се пробват да изкривят историята, бягат от нея, а без тези поучения няма по какъв начин да продължим напред. Този, който бяга от фактическата картина на историята, не е с чисти намерения и планове “, сподели Карадайъ и добави: „ Затова ние всяка година идваме тук, с цел да си напомним историята такава, каквато е, с цел да си извлечем поуките. Да сведем главите пред героизма на жертвите на това време. На тези, които отстояха свободата и достолепието. Те направиха по този начин, че през днешния ден България да има демократична Конституция и да живее в народна власт. “

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР